Daca nu se iau masuri, cetatenia europeana ramane doar pe hartie

01.03.2012

Adina Vălean: „Dacă nu se iau măsuri, cetăţenia europeană rămâne doar pe hârtie.”

Raportul Adinei Valean pe cetăţenia europeană a fost adoptat pe 28 februarie în Comisia de Petiţii a Parlamentului European.

Rapor

buy viagra canada

tul Vălean vine în sprijinul rezolvării active şi rapide a problemelor cu care se confruntă cetăţeanul european în Uniune. Toate exemplele sunt preluate din petiţiile primite de la cetăţeni europeni: încălcarea dreptului la liberă circulaţie şi şedere, nerecunoaşterea unor documente oficiale cum ar fi certificatele de naştere sau căsătorie, diplomele, discriminări pe motive de handicap, de apartenenţă etnică, religioasă sau de orientare sexuală “Cetăţenia europeană arată bine pe hârtie, însă dacă nu se iau măsuri acolo rămâne.

Dacă ar fi să luăm doar dreptul la liberă circulaţie, constatăm că la atâţia ani de la adoptare încă sunt probleme în aplicarea lui. Peste 25% din petiţii s-au referit la încălcarea acestui drept.Cetăţenia europeană nu ar trebui să aibă culoare politică sau naţionalitate. Deocamdată din petiţii rezultă un singur lucru: în loc să aprofundăm cetăţenia creştem numărul obstacolelor, ridicăm tot mai multe bariere.” a spus Adina Vălean după adoptarea raportului.

  • 01 03 2012
  • vizualizari: 23,997
  • comentarii: 0

Lasa o parere

pnl alde parlamentul european calendar europa

Video Vezi Arhiva

Poze Vezi Arhiva click pe imagine pentru dimensiune mare

Am făcut paşi importanţi la nivel european în promovarea numărului unic de urgenţă 112, dar niciodată suficienţi atunci când vine vorba de salvarea de vieţi omeneşti. Eforturile noastre trebuie să continue! Vă invit să fim alături de Asociaţia Europeană a Numărului de Urgenţă


Adina Vălean 112 apel de urgenţă